MALATYA / YEŞİLYURT - Şeker Ortaokulu

Şeker Ortaokulu

Ankara Asfaltı Şeker Lojmanları İçi Malatya/Merkez
Vizyon
Her yeni düşünce bir uygarlığın; her eğitimli insan çağdaş ve güçlü bir Türkiye?nin müjdecisidir. Geleceğin Türkiyesi?ni güneş gibi aydınlatmak, yıldızlar kadar yükseltmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, bilimin ışığında yürümek için elele vermek. Atatürk ilkelerinin ışığında, milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, aydın fikirli, çağdaş düşünceli sorumluluk duygusu gelişmiş, kendine güvenen 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmek üzere orta öğrenime öğrenci yetiştirmek için varız.
Misyon
Millî Eğitim Temel Yasası’nda belirtilen temel ilkelere bağlı kalınarak; çevre olanaklarından yararlanıp, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini de gözönüne alarak, bunların en etkin ve verimli bir şekilde kullanılıp geliştirilmesi. Eğitimin niteliğinin artırılması, sosyal ve kültürel becerilerin geliştirilmesi. Eğitim ortamını nesnel ögesi olan fiziksel koşulların düzeltilmesidir.
Kütüphane Kitap Sayısı :1974
SABAH SAAT: 08:30-12:30 ÖĞLE ARASI: 12:30-13:10 ÖĞLEDEN SONRA: 13:10-14:40
Ulaşım
Polis Okulu-Beydağı Devlet Hastanesi yazan otobüs, trambüs ve minibüslerle şehir merkezinde ulaşım var.
Okulumuz Şeker fabrikası lojmanları içine yer almaktaır
4 KM
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda futbol, hentbol ve bocce takımlarımız yer almaktadır. Futbol takımımızda Malatya geneli ortaokullarda il birinciliği, bocce takımımızda kız ve erkek takımlarda il üçüncülüğü vardır.
Okulumuzda her sene Tübitak Bilim Sergisi yapılmaktadır.